3 tips för att hyra en lägenhet i KarlstadIntresseanmälan hos hyresvärdar.

Alla större hyresvärdar i Karlstad har någon form av system för att anmäla sitt intresse eller ställa sig i deras kö. Så att hyra en lägenhet i Karlstad via direktkontakt med hyresvärden varierar en hel del.Vissa hyresvärdar del tar bara emot intresseanmälan via telefo, en del tar bara emot via e-post medans andra har profilsidor, poängsystem direkt på hemsidan. Bostad i Karlstad har listat hyresvärdar i Karlstad och deras kontaktuppgifter här.

Tips för att söka lägenhet direkt hos hyresvärden.

 • Läs på hyresvärdens hemsida om hur dom vill bli kontaktade

Blocket

På blocket.se/bostad är det oftast ganska bra utbud av lediga hyreslägenheter i Karlstad. Effektivast är att skapa en bevakning som meddelar dig när något kommer in så slipper du besöka sidan hela tiden.

Tips för att få en lägenhet via blocket.

 • Svara snabbt på annonsen
 • Håll en trevlig ton, dubbelkolla stavningen
 • Förbered en text där du berättar lite om dig själv, kontaktuppgifter, din situation och andra uppgifter som inkomst och betalningsanmärkningar som annonsören troligtvis kommer att fråga dig om, speciellt när det gäller andrahandskontrakt.
 • Det förekommer att både annonsörer och hyresvärdar vill ha ett intyg/omdöme från tidigare hyresvärdar så det kan vara ide att försöka skaffa det och ha det redo att skicka.
 • Tänk på att annonsören förmodligen kommer få ganska många intresseanmälningar, om du gör det lätt för annonsören som i dom flesta fall hyr ut privat genom att skicka all nödvändig information direkt så ökar dina chanser.
 • Be annonsören att rekommendera dig direkt till ev hyresvärd
  Ta själv kontakt med ev hyresvärd och anmäl intresse för lägenheten

Facebookgrupper för lägenheter

Facebookgruppen “Lägenheter i Karlstad” har ca 4.500 medlemmar, gruppen “Lediga lägenheter i Karlstad” har strax över 14.500 medlemmar och är båda bra grupper att vara medlem i när man vill få tag på hyreslägenheter i Karlstad.

Majoriteten av inläggen rör främst främst byteslägenheter, andrahandskontrakt och lägenheter med kort inflyttningsdatum, tidsbegränsade hyresperioder osv. Men ibland kommer det upp riktigt bra förstahandskontrakt, men det gäller att vara snabb då det är många som vill ha en lägenhet med förstahandskontrakt.

Tips vi förmedling av lägenheter via facebookgrupper:

 • Svara snabbt på inlägget, få kontakt med annonsören via mail eller direktmeddelande på facebook.
 • Be annonsören att rekommendera dig direkt till hyresvärden
 • Ta själv kontakt med hyresvärden och anmäl intresse för lägenheten
 Visa alla nyheter