Östra Kroppkärr – nytt bostadsområde i KarlstadKarlstad, känt för sin skönhet och charm, välkomnar en ny stadsdel som lovar att bli en av stadens mest eftertraktade bostadsområden. Östra Kroppkärr, beläget i den östra delen av Södra Kroppkärr, är i full blomning med planer på att uppföra upp till 120 bostäder, varav cirka 20 kommer att vara villatomter tillgängliga för kommunens tomtkö.

Historik och Planering

Detaljplanen för detta område har genomgått flera steg, från en fördjupad översiktsplan till samråd, granskning och slutligen antagande. Nu, när byggnationen pågår, ser vi frukterna av denna noggranna planering och vision.

Området, som ligger öster om Södra Kroppkärrs villaområde från 1940-talet, gränsar till söder mot Kroppkärrs koloniområde och Kroppkärrs gård, där även kommunens växthusodling är belägen.

En Harmonisk Vision

Visionen för Östra Kroppkärr är tydlig: att skapa en låg och småskalig bebyggelse som harmonierar med den gröna omgivningen. Med mycket grön växtlighet emellan, siktar man på att komplettera och utöka de östra delarna av det redan populära Södra Kroppkärr. Med närheten till Trollkoneberget, Alsternäset och Kroppkärrssjön, kommer detta nya bostadsområde utan tvekan att bli en tillgång för de som söker en naturnära tillvaro.

Attraktivt Läge

Läget för Östra Kroppkärr är svårt att slå. Med stadens centrum bara fyra kilometer bort och befintlig bebyggelse i närheten, är det en idealisk plats för dem som vill ha både stad och natur inom räckhåll. Kollektivtrafik är lättillgänglig med busslinjerna 2 och 54 som passerar endast 600 meter från området. För familjer är närheten till Kroppkärrs förskola och goda bussförbindelser en stor fördel.

Infrastruktur och Byggnation

2023 markerade ett viktigt år för Östra Kroppkärr. Med infrastrukturen på plats, inklusive gator, vatten- och avlopp, parker och en ny infart, började bostadsbyggnationen. Den första etappen, som genomförts av en privat aktör, är redan färdig och inflyttad. Nu fortsätter byggnationen med fler bostäder, både av externa entreprenörer och av privatpersoner som har säkrat sin tomt via kommunens tomtkö.

Framtiden för Östra Kroppkärr

Med två större tomter kvar att markanvisa, ser framtiden ljus ut för Östra Kroppkärr. Utvecklingen av detta område är bara en del av kommunens större vision för Välsviken, som planeras bli en mångsidig stadsdel med bostäder, kontor, handel och andra verksamheter.

Östra Kroppkärr representerar en ny era av bostadsliv i Karlstad, där modern bekvämlighet möter naturskönhet. Med en kombination av planerad arkitektur, gröna utrymmen och en oslagbar plats, är det bara en tidsfråga innan detta område blir en av stadens mest eftertraktade adresser.

 Visa alla nyheter